Mirosul urât din Chișinău, prilej de campanie electorală? După Munteanu, și Chirtoacă a mers la stația de epurare

Mirosul urât din Chișinău, prilej de campanie electorală? După Munteanu, și Chirtoacă a mers la stația de epurare

Mirosul urât din capitală este cauzat de defecțiunile de la stația de epurare. De asta se arată convinși președintele formațiunii Uniunea Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, și liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, care vor să ajungă la șefia Primăriei Chișinău. Ambii au trecut pe la stația de epurare, unde au făcut transmisiuni live pe Facebook.

Valeriu Munteanu a trecut pe la stația de epurare încă pe 30 august. „SA „Apă-Canal” ne omoară la propriu. Stația este defectă de mai mult timp, iar apa neepurată ajunge direct în râul Bâc, formând un miros insuportabil în Chișinău și Anenii Noi”, spunea Munteanu.

Publicitate

Pe 1 septembrie, acesta a revenit cu o nouă transmisiune live, de pe malul râului Bâc. „Cu siguranță stația de epurare este defectă. În trecut, existau anumite defecțiuni care dădeau miros insuportabil în Chișinău, dar o astfel de culoare a apei nu a fost niciodată”, a menționat președintele USB.

După aceste apariții ale lui Valeriu Munteanu, care a părăsit PL înainte de alegerile parlamentare din februarie 2019, și Dorin Chirtoacă a decis să se manifeste.

Liberalul a mers, în dimineața zilei de 2 septembrie, la stația de epurare, unde, la fel, a făcut mai multe transmisiuni live pe Facebook.

„Din câte se vede, stația de epurare nu lucrează la ora asta. De asta pute, miroase urât. Ceea ce am rezolvat noi, voi distrugeți. Nu sunteți în stare nici măcar să gestionați ceea ce am făcut noi. Apa murdară ajunge în Bâc, de asta miroase în oraș, din cauză că stația de epurare nu lucrează în proporție de 60-70%”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Deși responsabile de gestionarea problemei sunt autoritățile municipale, Chirtoacă a criticat președintele și Guvernul. „Păi ce, Dodon, slabo? (n.r. – ai curaj?) Și Guvernul Harvard, mamei voastre. Atâta capacitate aveți, să se distrugă sub ochii noștri ceea ce am reușit să se facă în zece ani? Iată la ce ne aduce minciuna, propaganda, că ei sunt albi și pufoși. În realitate, ei nu pot să facă nimic. Ei distrug ceea ce am făcut eu”, a spus el.

...

Precizăm că, de câteva zile, în Chișinău se simte un miros neplăcut. Reponsabilii de la „Apă-Canal” au anunțat că mirosul vine „nu doar de la stația de epurare”. Iar Ministerul Agriculturii, Mediului și Dezvoltării Regionale a spus că au fost prelevate probe de apă din râul Bâc pentru efectuarea investigațiilor de laborator.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal