Valeriu Munteanu a trecut pe la stația de epurare încă pe 30 august. „SA „Apă-Canal” ne omoară la propriu. Stația este defectă de mai mult timp, iar apa neepurată ajunge direct în râul Bâc, formând un miros insuportabil în Chișinău și Anenii Noi”, spunea Munteanu.

 

Pe 1 septembrie, acesta a revenit cu o nouă transmisiune live, de pe malul râului Bâc. „Cu siguranță stația de epurare este defectă. În trecut, existau anumite defecțiuni care dădeau miros insuportabil în Chișinău, dar o astfel de culoare a apei nu a fost niciodată”, a menționat președintele USB.

 

După aceste apariții ale lui Valeriu Munteanu, care a părăsit PL înainte de alegerile parlamentare din februarie 2019, și Dorin Chirtoacă a decis să se manifeste. 

Liberalul a mers, în dimineața zilei de 2 septembrie, la stația de epurare, unde, la fel, a făcut mai multe transmisiuni live pe Facebook.

 

„Din câte se vede, stația de epurare nu lucrează la ora asta. De asta pute, miroase urât. Ceea ce am rezolvat noi, voi distrugeți. Nu sunteți în stare nici măcar să gestionați ceea ce am făcut noi. Apa murdară ajunge în Bâc, de asta miroase în oraș, din cauză că stația de epurare nu lucrează în proporție de 60-70%”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Deși responsabile de gestionarea problemei sunt autoritățile municipale, Chirtoacă a criticat președintele și Guvernul. „Păi ce, Dodon, slabo? (n.r. – ai curaj?) Și Guvernul Harvard, mamei voastre. Atâta capacitate aveți, să se distrugă sub ochii noștri ceea ce am reușit să se facă în zece ani? Iată la ce ne aduce minciuna, propaganda, că ei sunt albi și pufoși. În realitate, ei nu pot să facă nimic. Ei distrug ceea ce am făcut eu”, a spus el.

 

Chirtoacă a adus și un cadou. „Să știți că vă așteaptă șapca, din Rusia am luat-o. Acum aveți voi curaj și capacitate să veniți să vă luați în primire și șapca, și rezultatul incompetenței voastre”, a menționat el.

Precizăm că, de câteva zile, în Chișinău se simte un miros neplăcut. Reponsabilii de la „Apă-Canal” au anunțat că mirosul vine „nu doar de la stația de epurare”. Iar Ministerul Agriculturii, Mediului și Dezvoltării Regionale a spus că au fost prelevate probe de apă din râul Bâc pentru efectuarea investigațiilor de laborator.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!