Ochii noștri au capacitatea de a se proteja de soare. Însă ei obosesc rapid din cauza razelor UV, care pot afecta retina. iată de ce Este foarte important să alegem corect o pereche de ochelari de soare, cu deosebită atenție pentru lentile. „Razele ultraviolete A și B sunt foarte nocive și pot cauza afecțiuni grave ale ochiului precum cataracta, retinopatia, arsuri de retină și altele”, Victoria Grumeza, medic oftalmolog Optica Farmacia Familiei.

Există 3 tipuri principale de lentile de vară: Lentilele colorate, Lentile Fotocromatice și Lentilele Polarizate.

„Lentilele de soare colorate au efectul și funcția de a ne proteja de soare, de razele UV 100% și razele UVB – unele dintre cele mai nocive. Pentru persoanele care zilnic sunt purtători de ochelari se recomandă lentilele fotocromatice. Acestea au funcția de a se întuneca la exterior și a deveni transparente la interior”,spune Victoria Grumeza, medic oftalmolog Optica Farmacia Familie.

„Tratamentul de polarizare ne oferă în special protecție de reflexele deranjante și a strălucirii orbitoare a soarelui. Acest tip de lentile este recomandat mai mult persoanelor care își petrec activitatea mai mult în exterior: pescuit, ciclism și în special persoanelor care șofează mult”, mai spune oftalmologul.

Lentila de soare polarizată filtrează lumina reflectată de suprafețele plane și permite trecerea spre ochi doar a razelor de lumină polarizate vertical, lucru care oferă ochiului o imagine clară fără străluciri sau luciu de fond deranjant.

Controlul lentilelor la Optica Farmacia Familiei

„În Farmacia Familiei avem utilaj specializat care verifică lentila. Instalăm aici lentila si vedem pe ecran care este blocajul pe care îl asigură lentila, dacă este UV sau UV400”, a mai adăugat Victoria Grumeza, medic oftalmolog Optica Farmacia Familiei. 

Profita de reducerea de sezon -20% la lentilele de vară: fotocromatice, colorate si polarizate! 


P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.