Primul sunet de clopoțel la Liceul „Prometeu-ProTalent”. Director: Cum poate cineva să închidă o școală? (VIDEO)

Primul sunet de clopoțel la Liceul „Prometeu-ProTalent”. Director: Cum poate cineva să închidă o școală? (VIDEO)

Aflat într-o situație incertă, Liceul „Prometeu-ProTalent” din Chișinău și-a redeschis ușile azi pentru elevi și profesori. Puțini au fost însă deschiși să vorbească și să ne spună ce așteptări au de la noul an școlar.

„Emoții pozitive, deja nu mai aveam răbdare să înceapă anul școlar, dar am și nostalgie de vacanță”, spune Anesa, elevă în clasa a VIII-a.

„Să învăț măcar mai bine decât anul trecut. Sper să nu se schimbe niște profesori. Să învățăm mai bine si să nu-i supărăm, să recompensăm toată asta”, își propune Alexandru.

Publicitate

„Sincer nu prea îmi bat capul cu aceste scandaluri pentru că asta nu mă include pe mine. Pentru mine este important să învăț”, spune Fabiana.

„Știind că liceul nostru o să continue să meargă pe principiile de demnitate, adevăr. Și sunt în cel mai bun liceu din capitală”, se arată sigură Daria.

„Eu doresc să fie totul bine, să fie tot așa, să nu fie schimbări atunci apar tot felul de conflicte dacă pot să spun așa”, precizează altă elevă.

E primul an când Liceul „Prometeu-ProTalent” renunță la festivitatea de deschidere a noului an școlar. Instituția a spus că a ținut cont de recomandarea Ministerului Educației.

Despre scandalul care s-a iscat în cadrul instituției de învățământ am vorbit cu directorul Aurelian Silvestru. „Eu cred că nu există un conflict. Există o disensiune de păreri, care poate fi depășită foarte ușor. Vom încerca încă odată să ajungem la un numitor comun. Iar în acest an școlar așteptăm ca elevii, părinții și profesorii să depună efortul necesar pentru a rămâne în continuare așa cum am fost mereu”, a declarat directorul Liceului „Prometeu-ProTalent”, Aurelian Silvestru.

„Cine poate pune piedică în calea copiilor să-și exercite dreptul fundamental de a face studii. Cum poate veni cineva să închidă o școală? E o chestie care nu trebuie pusă în discuție”, mărturisește directorul Aurelian Silvestru.

Aurelian Silvestru spune că este directorul Liceului „Prometeu-ProTalent”, un liceu care există din anul 2010, doar și-a modificat denumirea și și-a extins genurile de activitate.

În același timp, directoarea adjunctă pentru educație de la „Prometeu-ProTalent”, Zinaida Vîrlan, consideră că „acei asociați ai directorului trebuie să înțeleagă că școala aparține copiilor și în școală nu pot exista conflicte, menționând că în școală se face educație”.

Întrebată despre îngrijorările părinților, Zinaida Vîrlan a răspuns: „Părinții din clasa mea nu au venit, dar așa cum s-a convenit la Ministerul Educației, asociații domnului Silvestru vor găsi un numitor comun. Școala trebuie să-și continue activitatea în ritm normal”.

Neînțelegerile dintre fondatorii liceului „Prometeu-Prim” a început după ce directorul Aurelian Silvestru a fost demis din funcție de partenerii săi, Ștefan Cioclea și Roman Nicu, în urma unui conflict de interese. Cofondatorii Liceului „Prometeu”, Stepan Cioclea și Nicu Roman dau asigurări că instituția își va continua activitatea în regimul obișnuit.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal