„Avarii sau alte defecțiuni care ar pune în pericol activitatea acestui obiectiv, n-au fost atestate în ultima perioadă. Procesul tehnologic de epurare a apelor uzate se desfășoară în conformitate cu prevederile normativelor de exploatare tehnică a sistemelor de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate din localităţi”, menționează Primăria într-un comunicat.


Autoritățile municipale au subliniat că au solicitat Centrului de Sănătate Publică din Chișinău și Inspectoratului pentru Protecția Mediului să preleveze probe pentru determinarea sursei poluării. „De asemenea, urmează a fi desfășurate verificări tematice la întreprinderile care activează în preajma stației de epurare a apelor reziduale și în zona de protecție a râului Bâc”, se mai arată în comunicat.Amintim că președintele formațiunii Uniunea Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, și liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, au spus că mirosul urât din capitală este cauzat de defecțiunile de la stația de epurare.

Anterior, reponsabilii de la „Apă-Canal” au anunțat că mirosul vine „nu doar de la stația de epurare”. Iar Ministerul Agriculturii, Mediului și Dezvoltării Regionale a spus că au fost prelevate probe de apă din râul Bâc pentru efectuarea investigațiilor de laborator.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!