Vara a trecut, marcajul așa și nu a apărut. Cum s-au schimbat declarațiile autorităților, întrebate despre problemă (VIDEO)

Vara a trecut, marcajul așa și nu a apărut. Cum s-au schimbat declarațiile autorităților, întrebate despre problemă (VIDEO)

Deși vara a trecut, marcajul promis pe străzile din capitală, în nuanțe alb, galben și roșu, așa și nu a fost aplicat. Autoritățile încă așteaptă expertiza vopselei achiziționate. L-am întrebat pe șeful Direcției municipale transport și căi de comunicații, Adrian Boldurescu, de ce lucrările bat pasul pe loc. Acesta a dat însă din umeri și a spus să ne adresăm la întreprinderea din subordinea sa – „ExDrupo”.

Iată de declara Adrian Boldurescu pe data de 30 iulie:

„Este o problemă la vopsea. Am cerut și eu explicații de la responsabilii regiei „ExDrupo”, de ce în continuare nu se aplică marcajul rutier. „ExDrupo” a solicitat și a dat vopseaua la expertiză unei companii. Săptămâna asta urmează să vină rezultatele și după asta vom lua o decizie ce o sa facem în continuare”.

Publicitate

Iată ce spunea pe 19 august:

„Expertiza se amână, tot se zice azi-azi, mâine-mâine, și mie mi-ie interesant. Nu am fost informați despre rezultatul expertizei, vă vom informa și pe dvs. când îl primim. Aplicarea marcajului rutier a fost stopată doar în cazul marcajelor alb-roșii. În rest, totul se aplică în culoarea albă clasică. (...) Urmează să venim cu anumite clarități. Eu personal am întrebări la marcajul din 2019. E prima dată când marcajul se aplică atât de târziu. Știu sigur că „ExDrupo” lucrează cu patru echipe noaptea. Marcajul trebuia să fie aplicat în luna mai cel târziu, nu mai avem nevoie de marcaj la sfârșit de vară”.

Iar pe 2 septembrie, Adrian Boldurescu a spus:

„Sincer, nici eu nu am primit încă răspuns. Trebuia să întrebați directorul regiei „ExDrupo” (n.r. - întreprindere muncipală care se află în subordinea Direcției municipale transport și căi de comunicații, condusă de Boldurescu). Dânșii au dat la expertiză. Ce pot eu să spun în cazul în care nu noi am comandat. Eu vreau să vă întreb acum: știți ce se întâmplă undeva unde nu aveți dvs tangență?”.

AGORA amintește că, în luna mai curent, autoritățile municipale au dispus ca, în termen de două luni, să fie aplicate marcajele rutiere pe teritoriul municipiului Chișinău în trei nuanțe: alb, galben și roșu. Volumul lucrărilor atinge 43 de mii de metri pătrați și presupune cheltuieli de 4,2 milioane de lei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal