Cu ce avere a plecat din funcție Plahotniuc: Fără colecția de cărți, dar cu echipament sportiv de 128 de mii de euro

Cu ce avere a plecat din funcție Plahotniuc: Fără colecția de cărți, dar cu echipament sportiv de 128 de mii de euro

După șapte luni de la ultima declarație de avere, fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a depus o nouă declarație la Autoritatea Națională de Integritate, obligativitatea reieșind din faptul că și-a depus mandatul de deputat. În actuala declarație nu mai figurează colecția de cărți de anticariat și nici apartamentul vândut finului său, Andrian Candu.  

La compartimentul venituri Vlad Plahotniuc, declară peste patru milioane de lei din returul capitalului social Prime Management și dividente survenite de la Vanguard International LTD în valoare de circa 2,8 milioane de euro și 347 mii de dolari.

Plahotniuc a obținut un venit de 600 de mii de lei după ce a vândut două automobile, dar le indică totodată și pe cele patru Mercedes-uri, declarate în campania electorală de la începutul acestui an. Două dintre cele patru mașini au fost cumpărate anul trecut. Costul fiecărui automobil depășește un milion de lei.

Publicitate

La compartimentul imobile, Plahotniuc declară un apartament, ce valorează 1,5 milioane de lei. Acesta însă nu indică tranzacția de vânzare în luna iulie a apartamentului către Adrian Candu.

https://docs.google.com/viewer?url=https://agora.md/cdn/p/storage/documents/2019%2F09%2Favere331.pdf&embedded=true

Totodată, în categoria imobile se regăsesc două garaje, care costă aproape 48 de mii de lei fiecare, o proprietate de un milion de lei. Fostul lider al PD mai declară un venit de 15 mii de dolari din returul serviciilor juridice.

La rubrica „Obiecte de artă sau Coleții de artă”, nu mai regăsim colecția de cărți de anticariat, care apărea în declarația depusă la CEC în ianuarie și care valora 11 milioane de lei. În schimb, găsim un set de echipament sportiv în valoare de 128 de mii de euro, echipament video de 35 de mii de euro, seturi de mobilă din anul 1994 estimat la o valoare de 150 de mii de euro și un set achiziționat în 2018, în valoare de 370 de mii de dolari.

Pianul, estimat la 131 de mii de euro, îl regăsim și în această declarație.

Totodată, Plahotniuc deține mai multe depozite bancare în care declară 121 de mii de euro, 340 de mii de dolari și încă în unul cu 157 de mii de lei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal