Totul a început de la criticile aduse de Diacov coaliției de guvernare. „Noi mai avem obiecții, nu exclud că vom mai veni cu moțiuni de cenzură. La început îmi păreau foarte simpatici – cu Harvard, cu Oxford. Dar iată chiar ultimele cu aeroportul, și declarațiile guvernanților...”, a spus democratul în cadrul emisiunii „Punctul de Azi” de la TVR Moldova.


Sergiu Litvinenco a intervenit, menționând că la Ministerul Justiției a fost creată o comisie care analizează căile legale prin care contractul de concesionare a aeroportului poate fi reziliat sau anulat.

„Ca să fie foarte clar, cine era la Ministerul Economiei în 2013 – 2014, dle Diacov? Acum se analizează să se găsească modalități de anulare a contractului, fie reziliere în cazul în care vom constata că acest investitor, partener de afaceri a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc. Contractul, din câte am înțeles, e făcut de o așa o manieră că nu poți să-l contești. Cu toate acestea, Guvernul e hotărât să inițieze acest lucru”, a menționat deputatul PAS.

Litvinenco a venit cu un îndemn pentru democrați. „Ar fi un pas demn din partea PDM să depună un denunț împotriva dlui Plahotniuc”, a explicat el.

„Vă chem să fiți mai constructivi. Trebuie să am date”, a comentat Diacov.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!