Usatîi: În 2016, am avut un plan cu Dodon. Plahotniuc trebuia încă atunci să plece (VIDEO)

Usatîi: În 2016, am avut un plan cu Dodon. Plahotniuc trebuia încă atunci să plece (VIDEO)

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, susține că încă în 2016 a avut un plan cu Igor Dodon prin care să-l forțeze pe Vlad Plahotniuc să plece din țară. Potrivit lui, scenariul a fost pus la cale înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale și definitivat în cadrul primei vizite a lui Dodon la Moscova, deja ca șef de stat. În cadrul unui interviu la TVC21, fostul primar de Bălți a recunoscut că a fost apropiat de Vlad Plahotniuc încă înainte ca acesta să intre în politică.

„Pe mine despre colaborarea cu Plahotniuc mă acuză încă de prin 2014, dar din asta are de câștigat numai Partidul Socialiștilor. În alegeri PSRM a luat 25 de minute, pe care nu le-ar fi obținut. În 2016, potrivit sondajelor eu eram pe primul loc. Da, e adevărat, Plahotniuc îmi spunea în vara anului 2016 că Igor e ascultător. Trebuie să fim realiști, noi cu Plahotniuc ne cunoșteam cu mult înainte de politică, ca și cu mulți alți politicieni moldoveni. Atunci nici eu, nici Plahotniuc nu eram în politică”, a declarat Usatîi.

Fostul primar de Bălți, susține că în aceeași perioadă discuta și cu Igor Dodon despre un plan de lichidare a liderului de atunci a Partidului Democrat Vlad Plahotniuc.

Publicitate

„Eu lui Dodon, în singura discuție telefonică pe care am avut-o, după ce am înțeles că americanii, rușii și europenii s-au unit împotriva lui Plahotniuc, i-am spus că nu am pretenții față de el din moment ce Plahotniuc pleacă. Asta era singura pretenție pe care o aveam față de el, o „moștenire” care mi se cuvenea, pentru că după alegerile prezidențiale trebuiau să se întâmple anumite evenimente. Plahotniuc trebuia să plece încă acum doi ani și jumătate, potrivit scenariului pe care îl aveam noi cu Dodon. Așa am discutat înainte de al doilea tur al prezidențialelor și în cadrul primei lui vizite la Moscova deja ca șef de stat. Acest lucru nu s-a întâmplat”, a mai adăugat Renato Usatîi.

În noiembrie 2016 și contracandidata lui Dodon în cursa pentru prezidențiale, Maia Sandu, a declarat că cei doi se întâlneau la Moscova pentru a coordona acţiunile anti-Plahotniuc. De menționat că în spațiul public, însă, Dodon și Usatîi apăreau ca cei mai mari dușmani. Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a declarat, la un moment dat, că Dodon este un „un curcan umflat la comanda lui Plahotniuc” și a prezentat documente precum că socialistul s-ar fi întâlnit cu Plahotniuc în Cipru. Ulterior, președintele Dodon l-a acuzat pe liderul PN că joacă rolul de idiot util pentru guvernarea de atunci, fiind folosit de Plahotniuc inițial împotriva lui Vlad Filat, iar mai apoi chiar împotriva sa.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal