Potrivit declarației de avere și interese personale, fostul procuror general a reușit să obțină până la mijlocul lunii iulie un salariu total de 1.046.012 de lei de la Procuratura Generală. Eduard Harunjen declară că are o casă de locuit de 123,8 metri pătrați, două terenuri și două motociclete.

Motocicleta „K-750” este fabricată în anul 1962, iar Harungen a cumpărat-o în anul 2016 cu trei mii de lei. În anul 2017 și-a achiziționat, cu 25 mii de lei, o motocicletă „Yamaha”, produsă în 1999. 


În anul 2018, Eduard Harunjen a declarat un salariu total de 393.630 de lei, câștigat de la Procuratura Generală. Potrivit declarației de avere și interese personale, acesta nu are autoturism.

La 11 iulie 2019, Eduard Harunjen și-a dat demisia din funcția de procuror general al Republicii Moldova. Asta s-a întâmplat după ce deputații au stabilit pe 9 iulie că Eduard Harunjen a participat ilegal la concursul pentru funcția de procuror general. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!