„Pentru stimularea angajaților Poliției de Frontieră pentru anumite „acte eroice” (asigurarea liniștii politicienilor) demonstrate la asigurarea ordinii publice în timpul manifestațiilor din centrul Capitalei sau alte activități care nu au tangență cu atribuțiile de bază – supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat – 137 de polițiști de frontieră au fost avansați în grade speciale, menționați cu insigne și stimulați financiar (ordinele din 2 şi 5 iulie 2018). Și interesant că au fost situații când în aceeași zi… da, în aceeași zi, doar că ordinele de stimulare diferite, erau menționate unele dintre aceste persoane de două sau de trei ori (cinci ordine de stimulare din 14 noiembrie 2018). Suma totală a acestor „ordine de stimulare” (perioada 2017-2018) se ridică la 2,6 milioane de lei”, a scris pe Facebook Rosian Vasiloi.

„Iată asta eu înţeleg „Drumuri Bune pentru Poliţia de Frontieră”, a adăugat acesta.

„Stimați colegi, cum ați tolerat această fărădelege, cum ați permis să se bată joc de distincțiile instituției, împărțite la dreapta și la stânga, chiar nu v-a durut faptul că cineva își „lustruia” CV-ul pe seama voastră?”, a mai subliniat el, solicitând un control financiar de la Ministerul Finanțelor.

„Este o necesitate de a evalua echidistant și obiectiv modul de gestionare și utilizare a mijloacelor financiare, a patrimoniului, cheltuielilor și veniturilor, pentru a ne continua cu brio procesele de dezvoltare instituțională lansate”, a explicat Rosian Vasiloi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!