Polițiști de frontieră, avansați pentru „asigurarea liniștii politicienilor”. Vasiloi: „Asta eu înțeleg Drumuri Bune pentru Poliția de Frontieră”

Polițiști de frontieră, avansați pentru „asigurarea liniștii politicienilor”. Vasiloi: „Asta eu înțeleg Drumuri Bune pentru Poliția de Frontieră”

Mai mulți polițiști de frontieră ar fi fost avansați în grade speciale și ar fi primit suplimente la salariu, începând cu anul 2016, pentru că ar fi asigurat ordinea publică la diverse manifestații din centrul capitalei. Asta susține noul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, care a menționat că aceste „fapte eroice” nu au tangență cu atribuțiile de bază – supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat. Acesta a cerut Ministerului Finanțelor demararea unui control financiar al instituției, pentru a analiza cum au fost gestionați banii și bunurile până în prezent.

„Pentru stimularea angajaților Poliției de Frontieră pentru anumite „acte eroice” (asigurarea liniștii politicienilor) demonstrate la asigurarea ordinii publice în timpul manifestațiilor din centrul Capitalei sau alte activități care nu au tangență cu atribuțiile de bază – supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat – 137 de polițiști de frontieră au fost avansați în grade speciale, menționați cu insigne și stimulați financiar (ordinele din 2 şi 5 iulie 2018). Și interesant că au fost situații când în aceeași zi… da, în aceeași zi, doar că ordinele de stimulare diferite, erau menționate unele dintre aceste persoane de două sau de trei ori (cinci ordine de stimulare din 14 noiembrie 2018). Suma totală a acestor „ordine de stimulare” (perioada 2017-2018) se ridică la 2,6 milioane de lei”, a scris pe Facebook Rosian Vasiloi.

„Iată asta eu înţeleg „Drumuri Bune pentru Poliţia de Frontieră”, a adăugat acesta.

Publicitate

„Stimați colegi, cum ați tolerat această fărădelege, cum ați permis să se bată joc de distincțiile instituției, împărțite la dreapta și la stânga, chiar nu v-a durut faptul că cineva își „lustruia” CV-ul pe seama voastră?”, a mai subliniat el, solicitând un control financiar de la Ministerul Finanțelor.

„Este o necesitate de a evalua echidistant și obiectiv modul de gestionare și utilizare a mijloacelor financiare, a patrimoniului, cheltuielilor și veniturilor, pentru a ne continua cu brio procesele de dezvoltare instituțională lansate”, a explicat Rosian Vasiloi.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal