Pentru a face niște analize suplimentare la textul legii, pentru că existau anumite întrebări, Comisia economie, buget şi finanţe s-a întrunit într-o ședință unde a luat în considerație toate observațiile.

„Am examinat proectul de lege cu privire la modificarea bugetului de stat pentru anul 2019, Nr.303 din 2018, pentru lectură finală. În variata de lectură finală proiectul reflectă viziunea tuturor deputaților din Parlament și propunerile Ministerului de Finanțe”, a punctat președintele Comisiei economie, buget şi finanţe, Igor Munteanu.

Legea bugetului pentru 2019 a fost votată la 23 noiembrie 2018. Atunci mai mulți deputați s-au arătat nemulțumiți de datele prezentate. Deputatul Lilian Carp, a argumentat că bugetul pentru anul 2019 este doar o adunare dintre venituri și cheltuieli și nu prevede resurse pentru proiecte destinate, iar  Vadim Pistrinciuc s-a arătat surprins de optimismul guvernării legat de asistența financiară venită din partea partenerilor externi.

Ulterior, la propunerea Ministerului Finanţelor, Parlamentul a aprobat modificări în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019, care prevăd reducerea veniturilor şi cheltuielilor în valoare de peste un miliard de lei. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!