Un deputat ACUM va conduce comisia parlamentară care investighează „tentativa puciului anticonstituțional a PDM”. Sîrbu: Propun redenumirea comisiei

Un deputat ACUM va conduce comisia parlamentară care investighează „tentativa puciului anticonstituțional a PDM”. Sîrbu: Propun redenumirea comisiei

Deputatul ACUM și vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, va conduce comisia parlamentară de anchetă „pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat, realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale”. Decizia a fost luată de Parlament, după ce fostul președinte al comisiei respective, socialistul Vladimir Țurcan, și-a dat demisia, fiind numit judecător la Curtea Constituțională.

Prin urmare, vicepreședinte al comisiei de anchetă va fi deputatul PSRM Vasile Bolea.

„Am aflat că unii dintre acești membri ai comisiei au fost invitați în calitate de martori la Procuratură pentru a depune anumite explicații legat de acest caz de intimidare a opoziției. Nu vedeți un conflict de interese când o persoană, pe de o parte, este martor într-un dosar la Procuratură, iar, pe de altă parte, este membru al comisiei?”, a menționat democratul Sergiu Sîrbu.

Publicitate

Raportorul proiectului, deputatul ACUM Sergiu Litvinenco, a răspuns negativ, spunând că nu există vreun conflict de interese. „Referitor la ceea ce ați menționat, că este o intimidare a opoziției, sunt aberații. Nu există niciun fel de intimidare a opoziție. Obiectul acestei comisii este să prezinte cetățenilor un raport amplu și cronologic în ceea ce s-a întâmplat în acele zile de 8-14 iunie, atunci când PDM a încercat o tentativă de puci anticonstituțional”, a declarat Litvinenco.

„Dacă tot m-ați provocat, probabil dvs personal nu credeți în ceea ce spuneți. Am văzut după ochi și după zâmbetul foarte ironic. Spuneți că nu intimidați opiziția, când la finalul răspunsului dvs dați rechizitoriul și acuzați PDM. Dacă pretindeți că vreți să aflați adevărul, cel puțin trebuia să modificați denumirea comisiei: privind elucidarea circumstanțelor din data 7-14, atunci v-am fi crezut și poate participam și noi la această comisie. Dacă tot Procuratura încearcă să caute probe inexistente în acest caz, lăsați Procuratura să se clarifice. Propun un amendament să schimbăm denumirea acestei comisii”, a spus Sîrbu.

„Noi facem o modificare a membrilor comisiei. Completăm această comisie, comisia își face treaba până la capăt. Pe urmă dăm celelalte aprecieri”, a intervenit președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal