Până în prezent, inspectoratul de integritate al ANI a verificat peste 300 de declarații de avere și interese personale pentru anul 2018 depuse de procurori. În 44 de cazuri, inspectorii s-au autosesizat, urmând să fie inițiate controale ale averilor și ale intereselor personale.

„La baza autosesizărilor a stat depunerea tardivă a declarației, precum și lipsa unor date din declarația de avere și interese personale pentru 2018. Prin urmare, au fost inițiate opt cauze contravenționale privind depunerea tardivă a declarației, două amenzi fiind deja achitate”, se arată în comunicatul ANI.

Numele procurorilor sunt ținute însă în secret... până la existența unor acte definitive emise în privința acestora.

„Suplimentar, comunicăm faptul că, prin decizia nr. 222 din 23 august 2019 a Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, s-a dispus depersonalizarea integrală și ireversibilă a unui comunicat de presă despre rezultatele controlului în privința unui subiect, care a fost publicat pe pagina web oficială a Autorității”, se menționează în comunicat.

În prima jumătate a lunii august, prin sistemul aleatoriu, inspectorilor le-au fost repartizate spre verificare aproape 700 de declarații anuale de avere și interese ale procurorilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!