„Ne-am propus niște obiective foarte clare care reies din nevoile imediate ale locuitorilor capitalei – menținerea ordinii publice, combaterea faptelor antisociale, urmează să fie instituit un schimb constant de informații”, a spus Andrei Năstase.

Printre prioritățile trasate în document se numără elaborarea unui concept comun cu privire la fluidizarea traficului, privind asigurarea siguranței rutiere sau combaterea comerțului stradal ilicit.

„Indiferent de ce funcție mă aflu, mă voi preocupa de interesele locuitorilor municipiului Chișinău, mulțumind pentru mandatul pe care mi l-au dat. La solicitarea contracandidatului meu, Ion Ceban, justiția a făcut ceea ce a trebuit să facă la indicația lui Plahotniuc”, a precizat Năstase, refuzând să spună dacă va candida din nou la șefia capitalei.

Discursul primarului interimar, Adrian Talmaci, a fost mult mai scurt. „Autoritățile publice locale au agenți constatatori ai contravențiilor administrative, dar fără susținerea reprezentanților organelor de poliție, în foarte multe cazuri nu putem să menținem situația sub control. Chișinăul permanent și-a dorit această cooperare. Municipiul Chișinău este un oraș cu foarte multe probleme”, a spus el.

Întrebat pentru ce este nevoie de un asemenea memorandum, în condițiile în care poliția municipală se subordonează MAI, șeful de la Interne a menționat: „Anume pentru a realiza o cooperare loială dintre instituții, era nevoie să facem memorandumuri”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!