Bărbatul a fost internat la data de 26 august la Spitalul din Cahul, secția cardiologie cu simptome de rău general. Acesta simțea oboseală, amețeli și avea tensiunea arterială mărită, Informează pentru AGORA, Svetlana Brumă.
Ulterior starea pacientului s-a agravat acesta fiind transportat de urgență, la 29 august, prin intermediul serviciului AVIASAN la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. La instituție, rezultatele de laborator au confirmat infecția cu virusul West Nile.
Bărbatul afirmă că la date de 13 august a simțit o înțepătură dureroasă de la o insectă. Iar la data de 18 august, persoana ar fi mers la Galați. Primele simptome au apărut câteva zile mai târziu, la 24 august.
Specialiștii vin cu mai multe recomandări pentru populație:
- să evite expunerea la ţânţari, purtând haine cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;
- să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor;
- să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă / în jurul locuinţei;
- să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protectie la ferestre);
- să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei;
- să îndepărteze recipientele de apă statuta şi gunoiul menajer.
AGORA amintește că virusul West Nile este răspândit în special de ţânţari, iar cele mai multe cazuri se înregistrează în perioada în care aceste insecte sunt foarte active, adică în sezonul cald. Aproximativ 80% dintre persoanele infectate nu prezintă simptome, în timp ce restul manifestă semne similare gripei - febră, dureri, oboseală şi umflarea ganglionilor limfatici. În țara vecină, România, în această vară au fost confirmate mai multe cazuri de infecție cu virusul West Nile ce s-au soldat cu decesul a șase persoane.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.