„În momentul în care am avut dosarul gata cu Șor, am putut să-l dăm în căutare națională și internațională. Astea sunt regulile vieții, regulile după care trăiește o întreagă lume. Acum noi ce trebuie să facem? Să ne tăiem venele în Piața Marii Adunări Naționale ca să satisfacem pe cineva? Ce ar trebui să facem? Respectăm procedurile, intentăm dosarele penale, dăm în urmărire. Bineînțeles, vine ziua când se răspunde. Nu uitați, Pinochet (n.r. – fostul dictator chilian Augusto Pinochet Ugarte) a trebuit să trăiască 90 de ani ca să ajungă să răspundă penal”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Pe 30 iulie 2019, Ministerul de Interne a anunțat că Ilan Șor a fost dat în căutare internațională.

În luna august, șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a declarat că Șor se află în Israel. „La orice traversare de frontieră va fi reținut”, a spus el, în condițiile în care Israelul nu-și extrădează cetățenii.

Amintim că Ilan Șor a rămas fără imunitate de parlamentar, după demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu, care a venit în plenul Parlamentului cu o asemenea solicitare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!