„Polițiștii au depistat și confiscat: peste 7 kg 450 gr de marijuană, 50 gr de heroină, 10 gr de metadonă uscată, 100 gr paie de mac, 210 gr droguri etnobotanice, 500 ml metadonă lichidă, 10 ml opium acetilat, 3.805 plante de cânepă, 10 pastile psihotrope (Clonazepam, Zolomax), pecum și 35 de dispozitive destinate consumului de droguri. Totodată, în rezultatul măsurilor speciale de investigație, ofițerii de investigație au ridicat: trei arme de foc fără acte de proveniență și 21 de cartușe de luptă, deținute ilegal”, se arată în comunicat Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Operațiunea a fost realizată de ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații și ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, de Serviciul Vamal, precum și de polițiștii din cadrul Inspectoratelor de Poliție teritoriale, în comun cu oficiile Procuraturilor.


Cu ajutorul polițiștilor de la „Fulger”, au fost reținute 14 persoane suspectate de păstrarea și comercializarea drogurilor. „În privința altor 48 de persoane există o bănuială rezonabilă cu privire la săvârșirea traficului ilicit de droguri, având calitatea de bănuit. De asemenea, a fost reținută o persoană aflată în urmărire generală pentru comiterea infracțiunii de ameninţare sau violenţă săvârşită asupra unei persoane”, se mai arată în comunicat.

Menționăm că, în contextul operațiunii speciale ,,MAC-2019”, desfășurată în perioada iunie – august, ofițerii de investigație au inițiat 220 de cauze penale și 345 de cauze contravenționale privind traficul ilicit de droguri, etnobotanice sau a analogilor acestora, fiind depistate și nimicite peste 143 de mii de plante de cânepă și 4.100 de plante de mac. De asemenea, au fost ridicate și retrase din circuitul ilicit peste 27 de kg de marijuană.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!