Mirosul neplăcut din capitală adună oamenii la protest

Mirosul neplăcut din capitală adună oamenii la protest

Mirosul neplăcut din capitală adună sâmbătă protestatari în fața Primăriei Chișinău. Oamenii planifică să ceară tragerea la răspundere a funcționarilor municipali și de stat care se fac vinovați de situația creată.

Protestatarii se vor aduna în fața Primăriei începând cu ora 10.00. Organizatorii planifică să instaleze ecran LED mare unde vor derula comentariile și nemulțumirile chișinăuenilor publicate pe rețelele de socializare la subiectul mirosului neplăcut. Tot la acest eveniment vor răsuna cântece patriotice. Organizatorii promit să instaleze boxe prin care protestatarii vor putea ține discursuri.

Politicienii nu sunt bineveniți la eveniment: „Îmi permit iarăși să indic că nu dorim persoane publice si politice acolo. Asta pentru a nu ne pomeni a fi unealta cuiva în a se "inscăuna" pe vre-un fotoliu de stat. Faceți-o singuri. Eu personal sunt satuuuuul de promisiunile voastre”, scrie unul din organizatori pe Facebook.

Publicitate

Oamenii planifică să protesteze contra: „De bază este tragerea la răspundere a funcționarilor municipali și de stat care nu își fac treaba. Totodată, vom cerem recuperări ecologice. Pentru prima dată în istoria noastră. Pentu că am devenit mai demni, pentru că printre noi se nasc și altfel de oameni”, este adăugat în postare.

AGORA amintește că la 3 septembrie, Apă-Canal a spus că mirosul neplăcut din ultima perioadă, resimțit în întreaga capitală, este cauzat de unii agenți economici care deversează direct la stația de epurare „ape uzate cu concentrații maxim-admisibile”. Întreprinderea a mai menționat că a depistat circa trei tone de resturi de la pește în grătarele stației de epurare. Mai exact, au fost menționate două companii – Zernoff și Slavena Lux.

Compania Zernoff a dezmințit imediat acuzațiile, insistând că a trecut la un ciclu de producție închis, care a exclus complet trimiterea fracției lichide către stațiile de tratare. Iar cei de la Slavena au venit cu o reacție peste o zi. Au spus că în sistemul lor de canalizare nu sunt resturi de pește și au invitat responsabilii să vină să le verifice sistemul și să colecteze probe.

Procuratura Generală s-a autosesizat cu privire la mirosul neplăcut ce persistă în Chișinău și referitor la poluarea râului Bâc. Au fost inițiate două procese penale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal