„Volumul agregat al investițiilor pentru 49 de ani era de 244,2 milioane de euro. Imediat după semnarea contractului din 2014, trebuiau să fie investite 45 de milioane de euro. Nu există nici o dovadă că Avia Invest ar fi investit acești bani”, afirmă președintele Comisiei de anchetă. 

Deputatul afirmă că până acum s-ar fi investit doar taxa de 9 euro, percepută de la fiecare călător care trece prin Aeroportul Chișinău. 

„În cea de-a doua etapă de investiții, figura suma de 115,2 milioane de euro, din partea investitorului. Procesul trebuia să înceapă din momentul în care numărul de persoane care circulă prin Aeroportul Chișinău, Ar fi ajuns la 2,6 milioane de persoane pe an. În 2017 deja a fost depășit 2,7 milioane de persoane pe an, deci investiția trebuia să înceapă. Nici aici nu avem nici o dovadă că Avia Invest s-ar fi gândit vreo dată să investească”, a adăugat Igor Munteanu.

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă care verifică privatizările constată că acest fapt ar fi calificat ca neîndeplinire a obligațiunilor de bază. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!