„De ce oamenii nu citesc cărți? Pentru că este internet. Acum nu este timp pentru citit. Toată informația care îl interesează pe om este în internet.”

„O întrebare interesantă. Probabil pentru că în viața modernă, oamenii doresc cât mai repede să facă anumite lucruri și în fuga aceasta după bani, la serviciu, pun cititul pe al doilea loc.”

„Acuma e de citit cărți? Acuma e timpul de mers la muncă, să aibă omul cu ce trăi.”

„Eu de exemplu nu citesc de pe hârtie, dar prefer să ascult, așa îmi este mai confortabil, pentru că pot să mai fac și altceva concomitent și cititul de pe hârtie mă plictisește.”

„Nu știu, probabil că este internet, unde este cu mult mai ușor de găsit informația necesară, decât de căutat într-o carte, de răsfoit 100 de foi până găsești.”

„Am multe teme și parcă în loc de citit aș alege telefonul.”

„Cine și cum îi deprins să citească, eu de exemplu citesc cărți.”

„Citesc, dar tare puțin, înainte citeam mai mult că lucram cu copiii, dar acuma sunt la pensie.”

„Cui îi trebuie informația care se află în cărți desigur că citește, dar cui nu, NU. Cine n-a citit acela nici nu citește.”

Chiar și ala, deși, o bună parte dintre cei intervievați au fost sinceri și au recunoscut că nu au văzut demult cartea în ochi, totuși sunt și persoane care adoră lectura și își fac timp să citească.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!