Cazuri de maltratare a copiilor, la Rezina și Călărași. În primul caz mama își împingea piciul la suicid, iar în al doilea - copila a fost bătută că n-ar fi făcut curățenie

Cazuri de maltratare a copiilor, la Rezina și Călărași. În primul caz mama își împingea piciul la suicid, iar în al doilea - copila a fost bătută că n-ar fi făcut curățenie

O copilă din r. Călărași a fost crunt bătută de femeia în grija căreia se afla în timp ce mama ei era plecată peste hotare, iar în r. Rezina o mamă își impunea copilul de patru ani să se sinucidă, filmând agresiunea psihică. Cazurile de maltratare au fost comentate de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, care a spus că micuții au fost luați din familie. 

Într-un caz este vorba despre o fetiță care a fost bătută cu cruzime de o femeie din localitatea Bravicea, raionul Călărași, pentru că nu ar fi făcut curățenie.

Imaginile video cu țipetele fetei și imagini în care se vede că a fost bătută până la sânge au fost plasate pe internet chiar de mama fetei, aflată peste hotare. Aceasta a declarat la TV8 că nu credea că femeia căreia i-a încredințat fetița și alți trei copii ai săi sunt bătuți.

Publicitate

„Cu referire la cazul de maltratare fizică a copiilor aflați în plasament temporar (Bravicea, Călărași): Poliția și Asistența Socială au intervenit aseară imediat ce au fost anunțați despre caz. Asistența socială Călărași a retras toți cei patru copii din familie și i-a plasat în alt loc, unul sigur. Am dispus dimineața și sunt deja retrași și alți 3 copii rămași în familie”, a scris ministra pe Facebook.

Într-un alt caz este vorba despre o femeie din Paciște, Rezina, care își împingea băiețelul la suicid. Poliția a reacționat după ce pe internet a apărut fotografia în care copilul este impis să se stranguleze chiar de mama sa.

Oamenii legii spun că femeia și-a justificat acțiunile printr-un conflict care s-a iscat între ea și rudele sale. „Femeia de 27 ani, acționând în baza emoțiilor, a săvîrşit acțiunile pe care le-a filmat şi le-a trimis unei mătuşe, care se află în Israel, care ulterior le-a trimis la alte rude”, se arată în comunicat.

„Poliția a intervenit rapid, băiețelul este la asistentul social în siguranță, se identifică pentru el un loc de plasament, în scurt timp intervine un psiholog pentru consultație. Mama este caz aparte, și o vor prelua pentru consult medicii.Mâine dimineața se va întruni Comisia pentru protecția copilului aflat în dificultate și va decide pașii următori pentru a asigura protecția și suportul necesar copilului”, a scris Nemerenco.

Ambele cazuri sunt investigate de poliție, iar Nemerenco promite că MSMPS le ține „sub permanentă monitorizare”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal