Într-un caz este vorba despre o fetiță care a fost bătută cu cruzime de o femeie din localitatea Bravicea, raionul Călărași, pentru că nu ar fi făcut curățenie. 

Imaginile video cu țipetele fetei și imagini în care se vede că a fost bătută până la sânge au fost plasate pe internet chiar de mama fetei, aflată peste hotare. Aceasta a declarat la TV8 că nu credea că femeia căreia i-a încredințat fetița și alți trei copii ai săi sunt bătuți.

„Cu referire la cazul de maltratare fizică a copiilor aflați în plasament temporar (Bravicea, Călărași): Poliția și Asistența Socială au intervenit aseară imediat ce au fost anunțați despre caz. Asistența socială Călărași a retras toți cei patru copii din familie și i-a plasat în alt loc, unul sigur. Am dispus dimineața și sunt deja retrași și alți 3 copii rămași în familie”, a scris ministra pe Facebook.

Într-un alt caz este vorba despre o femeie din Paciște, Rezina, care își împingea băiețelul la suicid. Poliția a reacționat după ce pe internet a apărut fotografia în care copilul este impis să se stranguleze chiar de mama sa.

Oamenii legii spun că femeia și-a justificat acțiunile printr-un conflict care s-a iscat între ea și rudele sale. „Femeia de 27 ani, acționând în baza emoțiilor, a săvîrşit acțiunile pe care le-a filmat şi le-a trimis unei mătuşe, care se află în Israel, care ulterior le-a trimis la alte rude”, se arată în comunicat. 

„Poliția a intervenit rapid, băiețelul este la asistentul social în siguranță, se identifică pentru el un loc de plasament, în scurt timp intervine un psiholog pentru consultație. Mama este caz aparte, și o vor prelua pentru consult medicii.Mâine dimineața se va întruni Comisia pentru protecția copilului aflat în dificultate și va decide pașii următori pentru a asigura protecția și suportul necesar copilului”, a scris Nemerenco.

Ambele cazuri sunt investigate de poliție, iar Nemerenco promite că MSMPS le ține „sub permanentă monitorizare”. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!