În capitala rusă, autoritățile electorale au refuzat înregistrarea multor candidați independenți și de opoziție în alegerile pentru duma orășenească, provocând un val de proteste, înăbușite însă de forțele de ordine care au bătut și reținut mii de participanți la demonstrații în ultimele două luni. 

La Moscova, la ora 18:00, au ieșit la vot 17,5% din alegători, față de 17,2% în 2014. Votul electronic arată însă o cu totul altă cifră - 89,4%. În general, experții spun că prezența la vot la Moscova ar urma să atingă 21-22%.

Meduza transmite că la Moscova au fost reținuți jurnalistul Ilya Azar (ulterior eliberat) și o membră a colectivului Pussy Riot.

La Sankt Petersburg lumea votează mai activ. La ora 18:00 au votat peste 23% din alegători. În același timp, partidul opozantului Alexei Navalnîi și partidul „Iabloko” au semnalat numeroase încălcări la alegeri, inclusiv încercarea de a mitui alegătorii, dar și un număr mare de doritori de a vota cu urna mobilă. Aici Kremlinul susţine un candidat foarte nepopular - actualul deţinător al funcţiei, Alexandr Beglov. Unii experţi se aşteaptă, potrivit AFP, la noi manifestaţii, deşi nu prevăd un vot de protest la scară mare. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!