Totodată, potrivit datelor publicate pe site-ul oficial al Comisiei Electorale Centrale, au fost înregistrate două grupuri de inițiativă care colectează în această perioadă semnături pentru înregistrarea candidaților independenți Ruslan Codreanu și Mihai Bagas.

Candidatul PSRM, Ion Ceban, se va lansa în campanie luni, 9 septembrie, în parcul Universității Tehnice din Moldova.

Cât despre Andrei Donică, în septembrie 2016, acesta l-a stropit pe fostul șef de la Finanțe Octavian Armașu cu o găleată cu lapte chiar în fața Guvernului. Acțiunea a fost făcută pentru „a răzbuna” adoptarea memorandumului de recuperare a celor aproape 14 miliarde din creditele de urgență acordate celor trei bănci, spunea atunci Donică. Activistul a fos reținut, fiind ulterior eliberat.

Amintim că pe 20 octombrie, data alegerilor locale generale, vor avea loc și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții: nr. 17 de la Nisporeni, nr. 33 din Chișinău, nr. 48 de la Tiraspol și Bender, dar și nr. 50, la vest de Republica Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!