„Sunt de părere că această majoritate parlamentară să se mențină. Critici sunt mulți, și eu sunt nemulțumit de multe lucruri. Cred că acest consens trebuie menținut. Voi face tot posibilul ca această guvernare să meargă mai departe. Am vorbit despre asta și în martie, aprilie, mai când discutat posibilitatea de formare a acestei coaliții”, a declarat Dodon.

Totodată, președintele a adăugat că este nevoie de un acord de colaborare care să fie semnat de toți actorii implicați în procesul de guvernare:

„Trebuie să vedem ce facem mai departe, să semnăm un acord de colaborare în acest sens. 100 de zile de guvernare se împlinesc peste o săptămână. Oamenii au așteptări. Conștientizăm că trebuie să semnăm un asemenea angajament. Mâine vom definitiva reforma procuraturii, trebuie să numim cât mai repede un alt procuror. Reforma în justiție este una dintre condițiile principale”, mai adaugă șeful statului.

Anterior, Igor Dodon spunea că acordul de colaborare ar urma să fie semnat, până la finele lunii iulie, de toți deputații din blocul ACUM și PSRM, de șefa Executivului, Maia Sandu, de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și de președintele Igor Dodon.

Amintim că, în data de 8 iunie, socialiștii și cei din blocul ACUM au semnat un acord temporar. Mai exact, aceștia s-au înțeles că vor vota conducerea Parlamentului în frunte cu Zinaida Greceanîi, că vor învesti un Guvern condus de Maia Sandu, că vor demite directorii mai multor instituții și că vor vota declarația cu privire la caracterul capturat al instituțiilor statului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!