„Nu m-aș grăbi să vorbesc despre stingerea PDM. La nivel local, cam peste tot sunt democrați. Și nu toți sunt profesioniști, știm cu ce s-au ocupat în ultimii ani. Dacă aș fi la Guvern, aș rezolva situația în 10-15 zile. Legal.”, a declarat Dodon.

Șeful statului este de părere că în funcții ar trebui să rămână doar oamenii profesioniști care nu s-au ocupat, în trecut, cu lucruri ilegale:

„Dar dacă omul rămas de la guvernarea precedentă și amenință, pregătește campania electorală, asta trebuie de rezolvat. Nu trebuie să așteptăm concursuri. Sper că Guvernul înțelege asta”.

Dodon nu exclude că, la un moment dat, fostul lider democrat Vlad Plahotniuc ar putea reveni la șefia partidului.

„Nu cred în rebrandingul PD. Îl știu pe Filip de mult timp. Nu cred că acolo nu este controlul lui Plahotniuc. Mai ales când le văd declarațiile. Acum ei văd peste tot tancuri rusești, vor să placă Vestului. Doar asta, pentru că din punct de vedere electoral lor asta nimic nu le dă. Vor să fie pe placul europenilor și americanilor, iar de asta are nevoie Plahotniuc”, a adăugat șeful statului.

Pe 7 septembrie, în capitală, a avut loc Congresul Extraordinar al Partidului Democrat. De la tribună,  Pavel Filip, a ținut un discurs înflăcărat prin intermediul căruia a criticat dur actuala guvernare acuzându-i pe membrii acesteia de ipocrizie. De asemenea, fostul premier a făcut un total al activității formațiunii și i-a asigurat pe membrii de partid că nu are de ce să le fie rușine pentru că fac parte din această formațiune.

Ulterior, Filip a fost ales președintele PDM, el fiind și singurul candidat pentru această funcție. 

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!