Pentru a primi indemnizaţia prin intermediul cardului salarial, angajatul se adresează către angajator cu cerere, în formă liberă, în care exprimă acordul pentru transfer şi pentru procesarea datelor cu caracter personal în scopul efectuării plăţilor.

La rândul său, agentul economic prezintă instituţiei financiare, cu care conlucrează, lista nominală a angajaţilor care au manifestat acordul achitării indemnizaţiei prin intermediul cardului salarial. În mod prioritar, contabilii vor prezenta listele angajaţilor care în perioada iulie-august s-au aflat în concediu medical.

Ulterior, banca respectivă urmează să remită informaţia necesară pentru identificarea beneficiarilor Casei Naţionale de Asigurări Sociale.

În cazul în care instituţiile bancare nu vor prezenta informaţia către CNAS, plata indemnizaţiilor se va efectua prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”, la orice oficiu poştal.

Acestea sunt băncile comerciale cu care au fost încheiate contracte: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, BC „EXIMBANK” SA, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank și Comerţbank.

Potrivit modificărilor operate în legislaţie, CNAS stabileşte, calculează şi plăteşte indemnizaţiile pentru incapacitatea temporară de muncă din contul bugetului asigurărilor sociale de stat, începând cu a şasea zi de incapacitate temporară de muncă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!