Este vorba de evenimentul „TEFI – Sodrujestvo”, organizat în perioada 16-19 septembrie, sub egida șefului statului.

„Festival la așa nivel, cu așa amploare, nu a mai fost. O să vină oameni foarte cunoscuți. Iakubovici vine, dar și alți actori cunoscuți, vor fi aici timp de două-trei zile”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

La acest eveniment ar urma să participe reprezentanții a 13 țări. Urmează să fie difuzate filme televizate și documentare, dar și să fie organizate diverse ateliere.

În prima zi a festivalului, va fi difuzat filmul realizat sub patronajul lui Dodon – „Ștefan cel Mare”. În creația ce îl are protagonist pe marele domnitor s-au dovedit a fi mai multe erori. De la date inexacte și cifre mărite, până la distorsionarea unor evenimente, ne-a spus atunci istoricul Ion Varta.

Citește și: „Profanare și diletantism”. Ce spune istoricul Ion Varta despre maniera reflectării evenimentelor în filmul „Ștefan cel Mare”, executat sub patronajul lui Igor Dodon (VIDEO)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!