Victor Chironda va candida la Primăria Chișinău pe platforma Mișcării „Forța Nouă”, cu statut de neafiliat

Victor Chironda va candida la Primăria Chișinău pe platforma Mișcării „Forța Nouă”, cu statut de neafiliat

Activistul Victor Chironda și echipa sa au anunțat că vor candida la Primăria Chișinău pe platforma Mișcării „Forța Nouă”, însă cu statut de neafiliați politic. Potrivit candidatului, timpul rămas în campanie nu mai este suficient pentru a colecta semnături, iar mișcarea politică le-ar fi propus platforma fără a cere loc pentru membrii săi în lista candidaților la CMC.

„Vom candida pe platforma Mișcării „Forța Nouă”, cu statut de candidați neafiliați politic. Au fost mai mulți lideri politici care nu și-au putut depăși orgoliile sau interesele de partid. Nu-i acuzăm, dar condițiile pe care ni le-au propus nu s-au pliat pe condițiile noastre. Cerința principală a fost ca niciun membru de partid să nu candideze pe lista noastră”, a spus Chironda.

El a explicat și de ce nu a candidat complet independent. „E foarte puțin timp pentru colectarea semnăturilor, iar candidații independenți nu pot oferi o listă pentru CMC. Iar noi știm că o problemă majoră în calea dezvoltării orașului este politizarea CMC”, și-a motivat el decizia.

Publicitate

Potrivit activistului, care s-a lansat în campanie în Scuarul Cehov, „Chișinăul trebuie să fie prima opțiune de urbanizare în Moldova, nu Padova sau Madrid”.

„Confort înseamnă servicii sociale, spații publice calitative, mobilitate. Cetățenii trebuie să savureze orașul. Un oraș sigur înseamnă unul cu o primărie care poate aplica legea, indiferent de statutul celor care o încalcă. Asta e viziunea mea. Primăria și CMC trebuie să fie locomotiva pentru schimbările necesare. Facem apel la chișinăuieni să se alăture echipei noastre și să se implice în crearea unor primării pentru cetățeni, nu pentru politicieni. Ne adresăm și suburbiilor, unde primăriile sunt la fel de politizate și departe de cetățeni”, a îndemnat Chironda.

Acesta a fost întrebat de ce nu a candidat pe lista PPEM, ca la alegerile din 2015.

„Atunci am candidat pe lista PPEM pentru că dl. Oazu Nantoi mi s-a părut un candidat potrivit. Am contribuit cu ce am putut, dar nu am fost niciodată membru de partid, nu am colegi acolo. Am obținut mandatul de consilier pe ultima sută de metri, dar nici nu am reușit să lucrez cu colegii mei pentru că nu au fost ședințe CMC”, a explicat candidatul.

Mișcarea „Forța Nouă”, sub „steagul” căreia candidează Chironda, a fost fondată în 1998 și e condusă de fostul ministru al Apărării Valeriu Pleșca. Ultima dată, partidul a concurat în alegeri în 2011, în cadrul unui bloc electoral numit „Forța a treia”. Blocul format din trei partide a luat 0,38%.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal