Totodată, în această perioadă a fost înregistrat un singur caz de refuz a cererilor de deschidere a contului, pe motiv că lipseau actele necesare. La fel, un singur cont a fost suspendat temporar la solicitarea Serviciului Fiscal Principal de Stat din cauza datoriilor acumulate.

„Astfel, este vorba despre 4 cazuri din totalul celor 420 de agenți economici din regiunea transnistreană a Republicii Moldova care dețin conturi în băncile licențiate de la Chișinău. În același timp, potrivit informațiilor prezentate de băncile licențiate, Uzina Metalurgică din Rîbnița nu are și nu a avut conturile blocate și nu a primit vreo avertizare în acest sens, fiind deservită în regim normal. Informația este valabilă și în cazul celorlalte întreprinderi din regiunea transnistreană despre care se vehiculează în mass-media”, se menționează într-un comunicat al BNM.

Amintim că la finele săptămânii trecute, presa de la Tiraspol scria că importatorii transnistreni nu mai pot achiziționa mărfuri și continua afacerile cu partenerii străini pentru că s-au trezit cu conturile blocate la diverse bănci moldovenești. Printre întreprinderile vizate s-au numărat Uzina Metalurgică de la Râbnița, care asigură circa 20% din exporturile regiunii, precum cu și uzinele Moldavizolit și Moldavkabeli.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!