Potrivit unui document de pe site-ul Administrației de Stat a Drumurilor, instituția a stopat lucrările pe 10 aprilie. Legea bugetului de stat, pentru „Drumuri bune 2”, prevede suma de 950 de milioane de lei. Totodată, valoarea programului aprobat de Consiliul Fondului Rutier este de 1,75 miliarde.

„Recalcularea se va face în baza sumei de 950 de milioane, cea bugetată. Din acești bani, 280 de milioane sunt datorii pentru lucrările executate în 2018”, a precizat Gheorghe Curmei.

În anul 2018 porgramul inițiat de Partidul Democrat „Drumuri bune pentru Moldova” prevedea reabilitarea a peste 1200 de kilometri de drum, din aproape 1200 de localități. Suma totală a investițiilor a fost de aproximativ 1,6 miliarde de lei. Banii alocați din Fondul rutier – 500 de milioane de lei, iar din bugetul de stat – 1,1 miliarde de lei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!