Astfel, studenții au trebuit să scoată din buzunare o sumă cu 8,1% mai mare decât anul trecut.

Pentru primele cinci luni petrecute la cămin, tinerii plătesc aproximativ 1700 de lei.

Citește și: Cinci călătorii cu microbuzul sau trei pâini. Statul majorează bursele studenților cu 15-60 de lei (INFOGRAFIC)

De asemenea, în luna august 2019, faţă de iulie 2019, au fost înregistrate majorări de preț la tariful la energia electrică începînd cu 23 august 2019 pentru consumatorii casnici – cu 2,9%, serviciile transportului aerian de pasageri – cu 2,6%, serviciile hoteliere – cu 1,9%, și serviciile de turism peste hotarele ţării.

Citește și: VIDEO. Fără bani, plină de peripeții și de neuitat: Află de la Mihaela Cornea cum este să treci prin perioada studenției

Mai scumpă a devenit și alimentația publică, plata pentru întreţinerea copiilor în creşe şi grădiniţe, dar și plata pentru cursuri de limbi străine.

Citește și: 27% dintre studenți moldoveni simt o permanentă senzație de foame. Ce au descoperit doi tineri de la ASEM într-un studiu despre alimentație

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!