Candidaţii la Bursa Preşedintelui au fost aprobaţi în cadrul senatelor instituţiilor de învăţământ superior şi consiliilor profesorale ale instituţiilor de învăţământ profesional tehnic postsecundar.

Potrivit documentului propus spre aprobare miniștrilor, la bursa respectivă, au candidat studenţii şi elevii care au obţinut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9,5 puncte în profilurile /domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept şi real (matematică, informatică, fizică, chimie, biologie).

Bursa Preşedintelui Republicii Moldova, care urmează să fie promulgată prin Decretul Preşedintelui RM, include 15 burse, dintre care 10 burse în valoare de 1385 de lei pentru studenţii ciclului 1, ciclului 11, studii superioare integrate din instituţiile de învăţământ superior şi 5 burse în valoare de 1075 de lei pentru elevii din instituţiile de învăţământ profesional tehnic postsecundar şi postsecundar nonterţiar.

Pentru obținerea Bursei Președintelui au fost depuse dosarele a 33 de candidaţi  din 13 instituţii de învăţământ superior publice din ţară, şi dosarele a 18 candidaţi din instituţiile de învăţământ profesional tehnic postsecundar şi postsecundar nonterţiar.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!