„L-am informat pe John Bolton aseară că nu mai avem nevoie de serviciile sale la Casa Albă. Nu am fost de acord cu multe dintre sugestiile sale, la fel ca și alți membri ai administrației. Prin urmare, i-am cerut demisia, care mi-a fost prezentată în această dimineață. Îi mulțumesc foarte mult lui John pentru serviciul său. Voi numi un nou consilier pentru securitate națională săptămâna viitoare”, a scris Donald Trump pe pagina sa de Twitter.  

Pe 29 august John Bolton a întreprins o vizită în țara noastră. El a avut o întrevedere cu premierul Maia Sandu. 

Săptămâna viitoare Maia Sandu şi alţi membri ai Guvernului să meargă în prima vizită oficială a Guvernului Sandu în Statele Unite ale Americii.

Bolton se ocupa cu multe dosare de nivel global, importante pentru Statele Unite. Acesta a fost unul dintre cei mai înalti oficiali americani care viziteaza Moldova, după secretarii de stat James Baker în 1992, Madeleine Albright în 1994 si vicepreședintele Joe Biden în 2011.

Bolton a fost numit în funcție de Trump în martie 2018. Oficialul este și fost ambasador al Statelor Unite la ONU.

Bolton este un republican convins, care a muncit de mai mulți ani în administrațiile lui Ronald Reagan, George HW Bush și George W Bush.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!