„Astăzi constatăm că este absolut necesar de a promova ”cultura consumului” în societate pentru diminuarea risipei alimentare și raționalizarea consumului de alimente, cît și pentru dezvoltarea și modernizarea agriculturii în vederea asigurării bunăstării și ridicării nivelului de trai a populației, în special în mediul rural”, se arată în textul documentului.

Astfel, Ziua Mondială a Alimentației au urma să fie sărbătorită pe 16 octombrie. Deși sărbătoarea vine să diminueze risipa hranei, aceasta vine la două zile după Hramul capitalei și la 11 zile de la sărbătoarea vinului.

Anual, pe glob, se aruncă în jur de 88 milioane de tone de produse alimentare. Motivele ce conduc la acest lucru sunt: alterarea rapidă a unor alimente, estimarea greşită a cantităţii de alimente necesare pentru consumul zilnic, dar şi procurarea alimentelor în exces.




Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!