Lista de candidați pentru mandatele de consilieri este constituită din 26 de femei și 26 de bărbați, cu vârsta medie de 30 de ani și jumătate.

„Pe listă sunt juriști, profesori la universitate și la liceu, ingineri, economiști, psihologi, sociologi, contabili și antreprenori. Marea majoritate sunt încadrați în câmpul muncii și sunt specialiști la locurilor lor de muncă. Pe listă sunt și opt studenți de la șapte universități din Chișinău”, se menționează în comunicatul USB.

Amintim că Valeriu Munteanu a candidat la funcția de primar de Chișinău din partea Partidului Liberal la alegerile locale noi din mai 2018. Atunci, a obținut doar 3,61% din numărul total de voturi.

În decembrie 2018 a anunțat că părăsește PL, menționând că noul președinte al partidului, Dorin Chirtoacă, este lipsit de viziune.

La scurt timp, la alegerile parlamentare din februarie 2019, a candidat din partea blocului ACUM în circumscripția nr. 18 de la Orhei. A reușit să adune puțin peste 20% din voturi, fiind învins detașat de Ilan Șor.

Până în prezent, în cursa electorală pentru șefia capitalei au fost înregistrați socialistul Ion Ceban și liderul Mișcării Profesioniștilor „Speranța – Nadejda”, Andrei Donică.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!