De suportul financiar vor beneficia 15 persoane care fac parte din grupul de cetățeni care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl, victime ale represiunilor politice și veterani. 

Acești beneficiari nu au primit credite preferențiale la instituțiile financiare și nu au fost asigurați cu spațiu locativ în perioada 22 octombrie 2004.

Mijloacele financiare vor fi acordate din bugetul de stat și vor fi distribuite către autoritățile publice locale din raioanele Basarabeasc, Briceni, Dondușeni, Ialoveni, Orhei, Râșcani, Strășeni, Bălți și Chișinău. Cea mai mare sumă va merge în raionul Orhei - 123 mii de lei. Fiecare persoană inclusă în program va primi o sumă între 12 - 82 mii de lei.

Indemnizația unică pentru construcția, renovarea sau procurarea locuinței se acordă anual persoanelor care au avut de suferit în urma conflictelor armate și familiilor acestora, victimelor avariei de la Cernobîl și veteranilor de război. În anul curent, pentru acordarea acestor indemnizații în buget au fost prevăzute 8,5 milioane de lei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!