Maia Sandu, mesaj către toți funcționarii: Alegerile sunt ca un Bacalaureat pentru noi. Cine va folosi resursa administrativă, va fi sancționat foarte dur

Maia Sandu, mesaj către toți funcționarii: Alegerile sunt ca un Bacalaureat pentru noi. Cine va folosi resursa administrativă, va fi sancționat foarte dur

Prim-ministra Maia Sandu le cere tuturor funcționarilor și insituțiilor de stat responsabilitate maximă în organizarea și desfășurarea alegerilor din 20 octombrie. Potrivit ei, toți cei care vor admite utilizarea resurselor administrative în scop electoral vor fi sancționați dur. 

„În continuare acest lucru este o pată pe imaginea Republicii Moldova. De aceea, trebuie să avem o mare grijă și să ne pregătim foarte bine de alegeri. Mă refer și la instituțiile statului și la funcționari care nu s-au sinchisit să folosească resurse administrative pentru a-și face campanie. Pentru noi este ca un bacalaureat”, a declarat șefa Exacutivului.

Prim-ministra s-a adresat cu acest mesaj către toate instituțiile de stat și funcționarii care vor fi implicați în procesul electoral.

Publicitate

„Noi nu am venit să dăm afară pe toată lumea. Orice tentativă de a folosi resursa administrativă va fi sancționată foarte dur. Am solictarea asta și către cetățeni – să raporteze aceste încălcări. Toți cei care vor încălca vor fi sancționați foarte și foarte dur. Vreau să fie înțeles acest mesaj. CEC la fel are de lucru să-și recapete încrederea. Toată finanțarea în campanie trebuie să fie legală și transparentă. „Pomenile electorale” sunt ilegale și toți cei implicați trebuie să fie sancționați. Noi nu o să permitem nimănui să discrediteze caracterul liber și corect al acestor alegeri”, a mai adăugat șefa Cabinetului de miniștri.

De menționat că odată cu schimbarea puterii la Chișinău, secretari generali de stat, secretari de stat și reprezentanții Guvernului în teritoriu care au făcut campanie pentru PD au fost demiși din funcție.

În timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, AGORA a identificat câteva cazuri în care mai mulți secretari de stat au fost văzuți la diverse întruniri organizate de către PD cu alegătorii.

Campanie electorală pentru democrați au făcut și funcționari ai autorităților publice locale. Portalul nostru a scris și despre cazurile în care mai mulți funcționari ai Consiliului Raional Strășeni s-au implicat în campania electorală a democraților în raionul Strășeni. Aceștia au apărut în numeroase fotografii plasate pe Facebook, purtând veste cu însemnele PDM.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal