Grupul infracțional, care acționa în Chișinău, Ungheni și în alte localități din țară, este bănuit de evaziune fiscală și spălare de bani. Era specializat în vânzarea mobilei și a produselor de carne, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

„În urma activității grupului, în decursul a doi ani, probele acumulate indică un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei pentru bugetul de stat”, au subliniat oamenii legii. Mai exact, vânzările nu erau reflectate în contabilitate, iar tranzacțiile aveau loc în numerar. Mai mult, salariile angajaților erau achitate în plic.

„Au fost efectuate 11 percheziții și au fost ridicate documente de evidență contabilă dublă, mijloace bănești nereflectate în contabilitate, suporturi electronice și alte obiecte necesare pentru soluționarea obiectivă a cauzei penale. În prezent, cinci persoane au fost reținute, care au avut sau au funcții de conducere în întreprinderea implicată în schema criminală”, au explicat procurorii.

Oamenii legii au mai descoperit că din banii proveniți din evaziune fiscală membrii grupului și-au cumpărat patru imobile și zece automobile, inclusiv de lux. 

Perchezițiile și reținerile au fost gestionate de Inspectoratul Național de Investigații al IGP, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale și Serviciul Vamal.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!