*Acest material este sponsorizat

Ce înseamnă SEO & Digital Marketing? Echipa Seolitte: „Succesul e garantat de oamenii care se implică”

Ce înseamnă SEO & Digital Marketing? Echipa Seolitte: „Succesul e garantat de oamenii care se implică”

Experiența se câștigă. Așa spune toată doctrina managerială sau de leadership. Care este însă rețeta succesului? Se pare că această întrebare este mai mult decât individuală. Fiecare afacere se ciocnește de provocări zilnice și fiecare CEO este pus în fața alegerilor mai mult sau mai puțin convenabile. O sarcină și mai grea este pusă în spatele specialiștilor în domeniul digital marketing, o nișă aflată în plină evoluție pe piața autohtonă.

Seolitte este un start-up pornit cu sufletul și cu dedicație față de scopul prioritar: schimbarea percepției de ansamblu a serviciilor de SEO din Republica Moldova. Echipa tânără este de fapt cheia succesului, mai ales pentru că nu fac munca din obligație, ci din plăcere, fapt pe care îl demonstrează și testimonialele lor.

Cristina, expert SEO și fost angajat al domeniului bancar, spune despre munca ei că „este o continuă provocare, dar și că aceasta presupune o autonomie funcțională și o libertate de decizie rațională. Atmosfera prietenoasă și faptul că co-echipierii sunt oameni cu mintea deschisă, m-au convins-o că activitatea mea în cadrul Seolitte a fost o alegere potrivită. În egală măsură, un beneficiu aparte al muncii în această echipă sunt provocările constante, pe care le presupune munca de SEO, pentru că de fiecare dată trebuie să înveți ceva nou, ceva interesant”. 

Mihaela, un alt expert Seolitte și psiholog de formațiune profesională, spune despre „munca sa că este una intensă, doar că în sensul pozitiv al cuvântului. Zi de zi poți obține insight-uri noi nu doar în sfera SEO, dar și în segmentul dezvoltării personale grație interacțiunii cu colegii care sunt deschiși să-ți ofere o doză bună de energie pozitivă pentru o zi întreagă de muncă. Făcând parte din echipa Seolitte m-am convins, încă o dată, cât de important este să fii organizat, atent la detalii și încrezut în ceea ce faci. La fel de primordial este atunci când ești să fii înconjurat de oameni setați pe aceeași undă, care ar putea să te înțeleagă, să te îndrume... Este o activitate cu multe provocări, cu rigori și cerințe ce necesită a fi însușite pe toată perioada muncii, ceea ce contribuie la dezvoltarea acelor capacități și aptitudini de bun profesionist în domeniu”. 

În echipa Seolitte s-au adunat oameni din toate domeniile, ceea ce îi unește este anume această diferență lucrativă. Și Adriana, copywriter-ul central al companiei, a venit tocmai din sfera medicinei și a reușit să asimileze activitatea de creator de texte care vând bine și au impact. Despre activitatea sa în Seolitte spune că e una „variată, pentru că nu reușesc să mă plictisesc, păstrez creierașul în tonus și simt că nu stau pe loc. Avem un domeniu relativ nou, în permanență schimbare și asta mă fascinează. Mai sunt și alte părți pozitive, deja mai mult de ordin organizatoric. Echipa tânără e una dintre ele, mă bucur că nu cheltui energie pe interacțiunile cu colegii, conlucrăm natural, ne și distrăm pe alocuri. Faptul că am un orar flexibil, care-mi permite să lucrez în regim de maximă productivitate  e un bonus extrem de important”. 

Dmitrii, fost digital marketing manager, spune că îl bucură provocările constante și libertatea pe care o încearcă în „planificarea muncii, dar și faptul că are posibilitatea de a învăța constant și de a fi mereu în ritm cu noutățile în domeniu”. Sandu este, la rândul său, fost angajat în domeniul transporturilor de marfă și logisticii, și spune că munca la Seolitte înseamnă „atmosferă friendly, locație bună și o echipă tânără, gata de provocări”.

Marina este soldatul universal al echipei Seolitte. Fostă angajată a unei clinici stomatologice, aceasta spune că în această echipă există credință în forțele co-echipierilor: „Seolitte înseamnă că ești mereu util, că ai libertate în gândire și devii auto-suficient. Critica este constructivă și focalizată pe obținerea de rezultate, fără a afecta spiritul de echipă și competențele specialistului. Grație activității în echipa Seolitte, treci la un nivel global de dezvoltare, observând trendurile care apar, tendințele noi și informațiile relevante pentru succesul echipei. Totodată, suntem o echipă de oameni conștiincioși, care țin la un stil de viață sănătos, așa că știm ce mâncăm și ce gândim”, declară Marina.

Pentru că orice domeniu tânăr implică și novicii, Corina a venit în echipa Seolitte, în căutare de provocări. Cu studii academice și experiență profesională în domeniul dreptului, aceasta a venit să învețe domeniul SEO cu accent pe copywriting și să scrie texte de calitate. „Mare surpriză a fost să descopăr o echipă tânără, încărcată de energie pozitivă, gata să revoluționeze conceptul de SEO. Fiecare zi vine cu ceva nou la pachet, iar munca mea a început să fie prețuită la justa valoare, ceea ce e aproape incredibil pentru Moldova. Aici învăț de la zero că munca se face cu suflet și nu pentru ierarhie/renume”, spune Corina. 

Evident toată această echipă nu ar funcționa atât de organic, dacă nu ar avea un manager pe măsură. Ce provocări a întâmpinat în calitatea sa de SEO Alina Hasnaș și ce reprezintă proiectul Seolitte, ne spune chiar ea în următorul testimonial:

„Știi oboseala aceea plăcută pe care o ai după sport? Așa e și la Seolitte. Deși nu ai timp de relaxare și nu poți să-ți permiți să fii ineficient, aici simți că trăiești și că ai un obiectiv, o misiune. Am strâns în echipă oameni talentați, care mă provoacă prin exemplu propriu și cărora nu m-am sfiit niciodată să le spun că învăț zilnic câte ceva de la ei”, mărturisește Alina.

„De ce ne-am spus povestea? Pentru că încercăm să aducem sfera SEO până la rangul de filosofie lucrativă, auto-educându-ne și formându-ne un stil aparte de lucru cu clienții noștri. Totodată, sperăm că exemplul nostru va modifica interacțiunea dintre angajatori și angajați, transformând vechile obiceiuri în metode inovative de muncă în Echipă (majuscula este voit utilizată)”, menționează în final cei de la Seolitte. 

P.

P.

Vezi și aceste știri
Indice în creștere: În 2021, foametea a afectat 768 de oameni la nivel mondial

Indice în creștere: În 2021, foametea a afectat 768 de oameni la nivel mondial

Cipru: purtarea măștii de protecție în spații închise devine obligatorie, la o lună de la ridicarea restricției

Cipru: purtarea măștii de protecție în spații închise devine obligatorie, la o lună de la ridicarea restricției

Evadare uriașă în Nigeria: Aproape 900 de deținuți au fugit după ce închisoarea în care se aflau a fost atacată

Evadare uriașă în Nigeria: Aproape 900 de deținuți au fugit după ce închisoarea în care se aflau a fost atacată

Advertoriale
Cum să cumperi o mașină în Europa și să o aduci în Moldova?

Cum să cumperi o mașină în Europa și să o aduci în Moldova?

Maib lansează alto – next level premium banking

Maib lansează alto – next level premium banking

Școala Profesională din Nisporeni este în așteptarea unui nou grup de elevi care vor studia meseria de cultivator-procesatori de bacifere

Școala Profesională din Nisporeni este în așteptarea unui nou grup de elevi care vor studia meseria de cultivator-procesatori de bacifere

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Moldova, I am back! | Diana Adamciuc: „Diferența dintre Cluj și Chișinău este că, cel puțin în această țară, eu am sentimentul de «acasă»”
  Moldova, I am back! | Diana Adamciuc: „Diferența dintre Cluj și Chișinău este că, cel puțin în această țară, eu am sentimentul de «acasă»”
 • Copiii știu mai bine: Costum de baie „tigrovîi” și bani destui. De ce avem nevoie pentru o vacanță perfectă (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: „Scump, dom'le, scump!” (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Leo Zbancă: Mie îmi place cel mai mult acasă pentru că avem ce construi, avem la ce visa, avem unde ne porni și avem tare mult lucru (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Gheorghe și Tatiana Cîvîrjic au revenit după 20 de ani acasă și au pus bazele unei afaceri cu aur lichid (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Un deputat din PAS pleacă din Parlament. Iată motivul
 • 2
  Un moldovean originar din UTA Găgăuzia a decedat în războiul din Ucraina. Avea funcție de conducere în armata rusă
 • 3
  Soluție pe ultima sută de metri? Ministerul Economiei plafonează rata dobânzii pentru programul „Prima Casă”
 • 4
  Carburații continuă să se ieftinească: Prețul la benzină, în scădere cu 27 de bani, iar la motorină - cu 36 de bani
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.