„Prim-ministrul ar trebui să convoace de urgență Comisia pentru situații excepționale și să audieze rezultatele analizelor de laborator prelevate de la Stația de epurare, în special asupra aspectelor care țin de pericolul pentru viața și sănătatea locuitorilor municipiului Chișinău”, a declarat Pavel Filip.Totodată, democratul este de părere că actuala conducere a Executivului ar trebui să clasifice situația drept una excepțională  și să aprobe un plan de  înlăturare a consecințelor acesteia, indicând măsurile concrete pe termen scurt, mediu și lung:

„După caz, să fie alocate sumele necesare din fondul de rezervă al Guvernului pentru înlăturarea consecințelor situației. Având în vedere că există pornite dosare penale în acest caz, Procuratura urmează să stabilească cine se face vinovat de situația admisă și să sancționeze în consecință”.

Directorul Apă-Canal, Valeriu Meșca, a fost chemat la raport în cadrul ședinței Guvernului din 11 septembrie. Acesta afirmă că mirosul urât care vine peste capitală ar avea două cauze. Pe de o parte, există o problemă cu stocarea nămolului care se acumulează la stația de epurare, iar pe de altă parte, în sistemul de canalizare se scurg deșeuri lichide de la fabrici și spălătorii. Și bacterile care fermentează deșeurile lichide, se pare că aproape au pierit, afirmă Meșca. 

Maia Sandu s-a arătat nemulțumită de explicații și a cerut să fie întreprinse mai multe măsuri în acest sens.
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!