Presa rusească scrie că oficialul de la Chișinău a reiterat faptul că în ultimii ani relațiile dintre cele două țări nu au fost ușoare.

Popescu a precizat că vizita sa la Moscova reprezintă începutul unui efort comun de stabilizare a raporturilor dintre cele două țări.

Popescu a făcut remarcile după discuțiile avute la Moscova cu omologul său rus Serghei Lavrov. Potrivit agențiilor de presă rusești, Popescu a apreciat că ultimii câțiva ani „nu au fost ușori pentru relațiile moldo-ruse” și a afirmat că vede vizita sa la Moscova drept începutul unui efort comun pentru normalizarea relațiilor bilaterale.

Pe lângă normalizarea relaţiilor moldo-ruse și restabilirea dialogului politic la Moscova au fost purtate discuții și despre  dezvoltarea relațiilor comercial-economice. Popescu s-a întâlnit și cu alți oficiali ruşi din cadrul Dumei de Stat şi Consiliului Federaţiei, dar și cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti şi ai societăţii civile.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!