13.09 – Primul spectacol – „MANDALA” este spectacolul despre timp

Este un performance al companiei de dans DUNE (Bulgaria), premiera căruia a fost în toamna anului 2017. Despre el, regizorul și coregraful Petya Stoykova spunea:

„Nu există timp. Suntem cu toții un întreg. Copil, bărbat, femeie, pământ și cer …  toate în același timp.
Spectacolul “MANDALA” este o lucrare coregrafică – desen în nisip. Ea interpretează călătoria Sufletului, trecând prin posibilele sale stări umane. Spectacolul combină cultura muzicală din Bulgaria, Africa și India. Este, de asemenea, o practică spirituală care interpretează Sufletul și imaginea Luminii în structura sa. În spectacol participă 3 generații de artiști – coregrafa, mama și fiica ei”.


Spectacolul este susținut de Ministerul Culturii din Bulgaria și programul municipalității Burgas pentru susținerea proiectelor culturale.

Al doilea spectacol – „Miniaturi coregrafice moderne” susținut de studenții AMTAP

Este un spectacol al studenților Departamentului de Artă coregrafică și Performanță motrică, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova (Șef catedra coregrafie Zoya Gutu).

Rețineți: Primul spectacol începe la ora 19:00. Între spectacole va fi un antract de 15 minute.

14.09 – Primul spectacol  este „Eva și El”, Polonia

„Eva și El” este una din seriile de duete de improvizație structurată, interpretată de Iwona Olshovskaya și Pawel Konior, cu muzică live de Marcin Janus. Dansatorii creează compozițiile în timp real, în conformitate cu subiectul propus. Sunt invitați toți cei care doresc să fie martorii spațiului organic creat de artiști, prin expresia dansului, care se va naște răspunsul la veșnica subiect – a femeii și bărbatului, Evei și Adam.

Pentru dansatorii și coregrafii Iwona Olshovskaya și Pawel Konior, dansul este studiul sufletului uman, iar mișcarea individualizată care curge din interiorul persoanei este unică, precum amprenta.


Al doilea spectacol este  „STRĂLUCIRE”

Proiectul STRĂLUCIRE este o colaborare creativă între Dune Dance Company (Bulgaria) și producătorul de sunet Abel Korinski (Germania). Această lucrare explorează interacțiunile și relațiile semantice dintre lumină, corp și sunet. Aici se combină arhitectura sonoră cu designul de lumină și dansul contemporan / mișcarea.

Ce este lumina? Pe lângă faptul că explică unda electromagnetică, lumina este și o prezență umană invizibilă și intangibilă. Aceasta este o expresie a Sufletului. Lumina este cea mai subtilă, dar material este substanța care stă la baza tuturor, deoarece este una dintre materiile care au capacitatea de a se mișca independent, extinzându-se la nesfârșit în spațiu. Lumina are o semnificație metafizică.

Durata: 35 de minute.

Rețineți: Între spectacole va fi un antract de 15 minute.

Bilete găsiți la casele Teatrului „Eugene Ionesco” sau pe iTicket.md.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!