Ana Guțu a adăugat că partidul pe care îl reprezintă a purtat discuții cu PLDM și PLR pentru crearea unui bloc unionist pentru aceste alegeri locale. Totuși, negocierile s-au blocat pentru că la PLDM nu a căzut de acord, iar PLR s-a reformat și  merg de unii singuri în campanie:

„Sperăm că nu totul este pierdut. PUN va veni cu un candidat, dar dacă alt partid unionist va veni cu un candidat mai bun, suntem gata să ne retragem din cursă”.

În context, vicepreședina Antimafie, Daniela Bodrug a precizat că formațiunea pe care o reprezintă va participa la alegeri doar în anumite condiții.

"

"

„Dacă nu găsim un candidat comun unionist, Mișcarea Antimafie nu va participa la alegeri. Dacă am fi cinici, am lăsa fiecare partid unionist să-și propună candidații și să se facă de râs”, a spus Bodrug.

În Republica Moldova există 13 partide unioniste.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!