Alianța dintre PSRM și ACUM, în luna de miere? Dodon: „Partenerii din coaliție văd paiul din ochiul altora, dar nu văd bârna din ochii lor”

Alianța dintre PSRM și ACUM, în luna de miere? Dodon: „Partenerii din coaliție văd paiul din ochiul altora, dar nu văd bârna din ochii lor”

Alianța dintre PSRM și Blocul ACUM este în luna de miere. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV. Totuși, șeful statului spune că după expirarea termenului de 100 de zile de guvernare va veni în Parlament cu un discurs direct prin intermediul căruia va spune cu sinceritate tot ce are pe suflet.

„Am întrebări multe pentru multe ministere. O să le spun după o sută de zile. Luna de miere încă mai durează. Voi veni în plenul Parlamentului cu un mesaj foarte sincer. Lumea nouă ne spune că noi am luat multe mandate și le-am dat lor toată guvernarea. Au intrat în ministere persoane noi, au distrus tot nivelul de mijloc. Nu toți erau răi acolo. Trebuie să creștem ceva alături, oameni care știu ce se întâmplă”, a declarat Dodon.

Șeful statului a adăugat că multe semne de întrebari i-au stârnit discuțiile dintre ministrul Economiei și reprezentanții companiei lui Nat Rothschild, care au cumpărat Aeroportul Internațional Chișinău.

Publicitate

„Noi considerăm că aeroportul a fost cedat în concesiune ilegal, de aceea mi-au apărut multe întrebări de ce dacă se știa că a fost un bun în litigiu, să te întâlnești cu cel care vrea să intre în posesia acestui aeroport. Semne de întrebare sunt. Acest subiect rămâne foarte delicat în continuare”.

Amintim că NR Investments Ltd, o firmă vehicul de investiții din insula Guernsey, a ajuns la un acord cu Avia Invest pentru a achiziționa 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Acordul a fost încheiat între reprezentanții Avia Invest LLC și beneficiarul NR Investments’, Nat Rothschild. Nat Rothschild este membru al familiei Rothschild, una dintre cele mai bogate familii din lume, și fost co-președinte al companiei Asia Resources Minerals PLC, un grup de resurse naturale listat la Bursa din Londra.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, spunea atunci că statul nu poate interveni în niciun mod legal în tranzacția de vânzare a Aeroportului Internațional Chișinău

Totodată, oficialul susținea că întoarcerea Aeroportului Internațional Chișinău în gestiunea statului e o procedură complicată care poate dura ani de zile. Brînzan a precizat că pentru rezilierea contractului de concesionare e necesar de demonstrat existența unei intenții frauduloase la semnarea actului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal