Trei bărbați din Telenești, bănuiți că duceau tinere în Rusia pentru a le exploata sexual (VIDEO)

Trei bărbați din Telenești, bănuiți că duceau tinere în Rusia pentru a le exploata sexual (VIDEO)

Duceau tinere în Rusia la muncă, dar, odată ajunse în străinătate, fetele erau impuse să se prostitueze. De asta sunt bănuiți trei bărbați din Telenești, care au fost reținuți de oamenii legii.

Oamenii legii au stabilit că suspecții, în perioada anilor 2008-2014, au racolat șase tinere din Telenești, Fălești și Ialoveni, care aveau atunci vârste cuprinse între 20 și 24 de ani. Fetele au fost transportate în orașul Moscova, unde au fost exploatate sexual.

„Inițial, victimele erau racolate prin înșelăciune, fiindu-le promise locuri de muncă în diferite domenii. Ajunse la destinație, fiind pe teritoriul unui stat străin, neavând surse de existență, erau nevoite să ofere servicii sexuale contra plată”, se arată într-un comunicat emis presei.

Publicitate

Conform probelor acumulate, victimele erau plasate pe un drum circular din orașul Moscova, de unde erau vândute clienților pe ore sau chiar zile, contra sumelor de la 5.000 la 15.000 de ruble rusești.

Recent, pe 10 septembrie, cei trei suspecți, cu vârste cuprinse între 34 și 55 ani, au fost reținuți în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora.

„La fața locului au fost depistate și ridicate înscrisuri pertinente la caz, telefoane mobile, cartele SIM, inclusiv din Federația Rusă, precum și o persoană, despre care se știe că anterior a fost exploatată sexual comercial, iar la moment este în concubinaj cu unul dintre bănuiți”, se mai menționează în comunicat.

Pe acest caz au fost pornite cauze penale pentru trafic de persoane și proxenetism. Dacă va fi dovedită vinovăția, bănuiții riscă de la 7 la 15 ani de închisoare. Oamenii legii încearcă să identifice și alte persoane implicate, dar și alte tinere exploatate.

De asemenea, în cadrul percheziției la domiciliul unuia dintre suspecți, a fost depistată o linie de producere a alcoolului în condiții casnice.

Astfel, în conlucrare cu angajații Inspectoratului de poliție Telenești, de la fața locului au fost ridicate produse alcoolice în diferite faze de procesare:150 de litri de alcool și 48 de sticle de divin, inclusiv îmbuteliate, având și timbre de acciz. Alcoolul urma să fie comercializat în Federația Rusă.

Pe faptul contrafacerii produselor alcoolice, precum și pentru utilizarea mărcii comerciale străine și încălcarea regimului legal de aplicare a timbrelor de acciz, urmează să se expună agentul constatator al IP Telenești.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal