Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, oamenii legii au ridicat probe video și au audiat martori oculari.

„Cauza penală a fost pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de huliganism prevăzută de articolul 287 alin. (2) al Codului penal. Potrivit legii, această infracțiune se pedepsește cu amendă în mărime de la 750 la 1.350 unităţi convenţionale (37.500-67.500 de lei) sau cu închisoare de până la cinci ani”, se arată în comunicat.

Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de miercuri, 11 septembrie. Un procuror ar fi fost agresat fizic de către Pavel Grigorciuc, în timp ce ieșea din Curtea de Apel Chișinău. „Acesta i-a aplicat lovituri în diferite regiuni ale corpului, astfel încât victima a fost supusă examinării medico-legale și internată în spital”, mai menționează Procuratura Generală.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!