„La două luni de la demisia mea, vedem că sectoarele orașului, întreprinderile municipale deja sunt împărțite pe culori politice. Ba mai mult, s-au dat indicații la fiecare șef de direcție, fiecare spital municipal, fiecare întreprindere, să nu fiu susținut în campania de colectare de semnături. Nu mă deranjează, dar mă deranjează faptul că tot cei care au dat astfel de indicații se duc la conferințe municipale și țin discursuri politice de la tribune, reprezentând interesul unuia sau altui partid”,  a declarat Ruslan Codreanu.

A evitat să dea nume, spunând că indicațiile ar fi fost date de cei „care acum sunt la conducerea Primăriei”.

Acesta a spus că i s-au pus mai multe bețe în roate. „Listele pentru colectare de semnături mi-au fost eliberate cu cinci zile mai târziu. Pentru o echipă de voluntari, asta înseamnă că, în loc să discutăm cu 500 de oameni pe zi, noi acum trebuie să discutăm cu 750 de oameni pe zi. Este un exercițiu complicat. Iar celor 65 de membri ai grupului de inițiativă li s-au cerut copiile buletinelor, deși Regulamentul CEC nu prevede acest lucru. Foarte multe persoane care au venit la sediu și ne-au susținut cu semnătura lor sau au fost intimidate telefonic, sau chiar s-a mers până la eliberarea din funcție”, a mai spus pretendentul la fotoliul de primar.

Mai mult, Ruslan Codreanu a acuzat că se încearcă intimidarea susținătorilor săi care vin la cortul amplasat în centrul capitalei. „Zilnic, câteva ore, vine o cameră și filmează oamenii care se apropie de cort, intimidându-i. Am primit telefoane de la colegii din Primărie, că ei sunt intimidați să nu iasă să-și pună semnătura. Mai mult, pe coridoare la ei se strigă să nu îndrăznească să semneze pentru Codreanu”, a mai declarat el.


Amintim că, pentru a fi înregistrați în cursa electorală, candidații independenți trebuie să colecteze 10 mii de semnături.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!