Cei doi vor ocupa fotoliile eliberate de Vladimir Țurcan, care a fost numit judecător la Curtea Constituțională, și de Victor Gaiciuc, selectat de președintele Igor Dodon în funcția de secretar la Consiliului Suprem de Securitate.

AGORA a scris, anterior, că Alla Darovannaia este de profesie economistă, având statut de doctor în științe economice și conferențiar universitar. În prezent, activează la Academia de Studii Economice (ASEM).

Potrivit datelor prezentate la CEC, Anatolie Labuneț este de profesie marinar și șef mecanic. A mai fost deputat pe listele PSRM. Amintim că fracțiunea socialiștilor din Parlament este cea mai numeroasă - cu 35 de deputați. După numărul de aleși ai poporului, urmează fracțiunile PDM (29), PPDA (12), PAS (12), PP Șor (7). Mai sunt și doi deputați independenți.

Iar alte patru locuri eliberate de parlamentarii care și-au depus mandatele urmează a fi ocupate în urma alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!