Personalul unei grădiniţe din oraşul suedez Kristianstad au chemat poliţia după ce au descoperit un obiect suspicios.

Ajunşi la faţa locului, poliţia a realizat că obiectul este o grenadă şi au chemat o echipă de pirotehnişti. Echipa de experţi au stabilit că obiectul este prea periculos pentru a fi mişcat şi că trebuie demontată în interiorul clădirii.

Lucrurile ar fi putut lua o turnură diferită, a declarat Thomas Söderberg, ofițerul venit la fața locului. „Acestea sunt lucruri extrem de periculoase. Dacă ar fi explodat când copiii se aflau în jurul lui, ar fi putut merge cu adevărat rău. Copilul în cauză probabil a crezut că arăta grozav și a vrut să-l arate. După cum am înțeles, părinții nu știau că au grenada acasă”, a spus Söderberg.

Oricât de bizar ar părea cazul, nu este primul de acest gen, potrivit lui Söderberg, care a spus că în ultimele săptămâni, un elev al școlii primare a adus o grenadă în clasă după ce a găsit-o pe câmp.

„El a pus-o pe o masă de ping-pong. Un membru al personalului a intrat și a avut aproape un atac de cord”, a spus Söderberg.

Polițistul a declarat că muniţia a fost găsită într-o zonă folosită pentru exerciţii militare. Autorităţile nu au publicat numele copilului, informând însă că acesta are mai puţin de şapte ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!