„Un Slusari bunăoară poate prelua această funcție. Un Ionescu, un Popescu. Oameni se găsesc. Toată lumea știe că voi participa la următoarele alegeri pentru a onora mandatul oferit de locuitorii capitalei. Nu vă faceți griji, vom reuși să menținem ministerul și în continuare”, a declarat Andrei Năstase.

Ministrul Afacerilor Interne a explicat și de ce nu și-a anunțat candidatura până acum.

„Aș fi putut să-mi anunț candidatura acum o lună. Dacă o anunțam, trebuia să plec de la Minister. Dar eu vreau să fac lucruri bune”, a spus oficialul.

Năstase nu a ezitat să facă și câteva promisiuni electorale:

„Acești oameni au luat o decizie anul trecut, iar votul lor a fost călcat în picioare. Sunt încrezător că voi putea face față așteptărilor cetățenilor și orașul nu va ajunge să fie conduși de niște oportuniști, ci de o echipă managerială care va face schimbarea. Vom avea și drumuri mai bune”.

În context, șeful de la Interne a precizat că funcția politică pe care o are la partid nu este o piedică în buna gestionare a ministerului. Năstase susține că mai există și alte exemplu în lume în care cele două funcții sunt îmbinate:

„Am fost în landul Bavaria. Ministrul de interne bavarez este și angajat politic. Este important ca indiferent de statutul tău politic să respecți legea și să nu deviezi de la legile statului. Dacă se întâmplă în Germania, noi de ce nu putem?” Anterior, deputatul ACUM Mihai Popșoi a spus că Andrei Năstase va fi candidatul blocului pentru funcția de primar al Chișinăului. Mihai Popșoi a spus că PAS și Platforma DA s-au înțeles privitor, dar Maia Sandu a precizat că încă nu s-a luat decizia finală.

AGORA amintește că Guvernul Sandu a fost investit pe 8 iunie 2019. Iese că 100 de zile de la numirea miniștrilor, inclusiv cel de la MAI se împlinesc pe 16 septembrie 2019.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!